Volg ons

How to's


Strict Standards: Declaration of ContentbuilderController::display() should be compatible with JControllerLegacy::display($cachable = false, $urlparams = Array) in /home/customer/www/practicalgeo.eu/public_html/components/com_contentbuilder/controller.php on line 18

Strict Standards: Non-static method JApplicationSite::getMenu() should not be called statically in /home/customer/www/practicalgeo.eu/public_html/components/com_contentbuilder/contentbuilder.php on line 69

Strict Standards: Non-static method JApplicationCms::getMenu() should not be called statically in /home/customer/www/practicalgeo.eu/public_html/libraries/cms/application/site.php on line 250

Strict Standards: Declaration of ContentbuilderControllerDetails::display() should be compatible with JControllerLegacy::display($cachable = false, $urlparams = Array) in /home/customer/www/practicalgeo.eu/public_html/administrator/components/com_contentbuilder/controllers/details.php on line 125

How To: Kaart van Wegeniswerken in je Website

Integreer een kaart van de wegeniswerken in je website. Deze wegeniskaart is ongetwijfeld een zeer nuttig , visuele en snel instrument om de burgers geïnformeerd en up -to-date te hoduen. Tevens bieden we de tool om deze gegevens up-to-date te houden.

Stap voor stap

 

http://www.ukkel.be/fr/Travaux-voirie

stappen
1 - Ga naar www.arcgis.com en meld u aan met uw ArcGIS Online Account . Op de bovenste banner klikt u op My Content en eenmaal geladen , op Create Layer .2 - In het pop - up selecteert u de Create Layer en de Voer een URL in : http://services1.arcgis.com/XLY7M6F9oPzjvKmJ/arcgis/rest/services/Chantiers_Werken_template/FeatureServer/0 . Plak deze URL in het tekstvak en klik op Volgende :

Deze functie sjabloon bevat een kant-en -klare symboliek en specifieke fields worden bevolkt met o.a. lopende of geplande werkzaamheden , soort werk , straatnaam , werk duur , begin-en einddatum , etc.3 - Nu is het noodzakelijk om een zone die je in je viewer als beginkaart wil weergeven door pannen en zoomen de kaart venster . Om de map extent te aanvaarden, klik op Volgende.4 - Geef de tittel , tags en samenvatting van de nieuwe functie laag en selecteer de map waar u het wilt opslaan . Om te accepteren klikt u op Gereed . Dan is een nieuwe functie laag gemaakt in uw account.5 - In de nieuwe functie laag Description webpagina klik op Openen en vervolgens toevoegen aan Nieuwe Kaart met volledige editing controle. Er wordt een webpagina kaart met de omvang van de laag in de ArcGIS Online viewer geopend .
6 - Klik op Base Map om een andere basiskaart ( ex Imagery ) te selecteren en te zoeken naar een locatie ( ex Merchtem , België ) in het vak Zoeken . De kaart zal atuomatisch inzoomen op de gekozen locatie .


7 - Om te beginnen met bewerken en tekenen van de lijnen die de openbare werken vertegenwoordigen klik op Bewerken. Selecteer tussen Lopende ( En cours / Lopende ) of geplande ( Projeté / Geplande ) werken . Pan en zoom om het gebied waar de werkzaamheden plaatsvinden en beginnen met het tekenen ( een klik ) . Dubbelklik om de lijn te beëindigen . Bevolk de pop - up velden met informatie over de openbare werken . Eenmaal klaar Klik op Sluiten .
Herhaal deze stap om alle openbare werken te tekenen .
8 - Nu is het tijd om de pop - ups die zullen worden getoond in de kaart van openbare werken te configureren. Klik op Details en vervolgens op de pijl rechts van de laag om de laag weer te geven. Klik ten slotte op de Pop - up optie Configure .
9 - Het is mogelijk om de pop-up te configureren met welke kenmerken en hoe deze kenmerken worden getoond . Door te klikken op Configureren Attributen kunt u het veld alias hernoemen naar een voor de eindgebruiker gemakkelijker begrijpbare term . Er zijn nog enkele configuratieopties die u zullen toelaten om meer persoonlijke en specifieke pop - ups te configureren.10 - Na het beëindigen van het editeren van de kaart is het nodig om deze op te slaan door te klikken op Opslaan en het opgeven van de titel , labels , samenvatting en de map waar het wordt opgeslagen .11 - Klik op Delen om te bepalen wie in staat zal zijn om de kaart te kunnen zien . Vink de optie Iedereen ( openbaar ) om de kaart openbaar te maken . Klik op de knop Embedd in Website die nu actief zal zijn .12 - ArcGIS Online geeft ons het HTML-code fragment nodig heeft om de kaart in te sluiten in een webpagina . Vink aan welke opties je voor je kaart wilt hebben en je zult zien dat de HTML automatisch verandert . Vervolgens kopieert u de HTML-code fragment .13 - Plak de HTML- code fragment in uw webpagina code en sla de wijzigingen op .14 - Met deze paar stappen zult u erin slagen om eenvoudig een kaart van openbare werken in uw organisatie website te integreren . De afbeelding hieronder toont een voorbeeld van een eenvoudige webpagina met de embed kaart we zojuist hebben gemaakt .


Deel dit met anderen