Volg ons

How to's


Strict Standards: Declaration of ContentbuilderController::display() should be compatible with JControllerLegacy::display($cachable = false, $urlparams = Array) in /home/customer/www/practicalgeo.eu/public_html/components/com_contentbuilder/controller.php on line 18

Strict Standards: Non-static method JApplicationSite::getMenu() should not be called statically in /home/customer/www/practicalgeo.eu/public_html/components/com_contentbuilder/contentbuilder.php on line 69

Strict Standards: Non-static method JApplicationCms::getMenu() should not be called statically in /home/customer/www/practicalgeo.eu/public_html/libraries/cms/application/site.php on line 250

Strict Standards: Declaration of ContentbuilderControllerDetails::display() should be compatible with JControllerLegacy::display($cachable = false, $urlparams = Array) in /home/customer/www/practicalgeo.eu/public_html/administrator/components/com_contentbuilder/controllers/details.php on line 125

How To: Gebruik Query tool

In deze How-to geven we uitleg over hoe je de query-tool kan gebruiken samen met de tabel om informatie op een kaart te kunnen vinden maar tevens ook hoe je deze informatie kan exporteren zodat je deze ook in andere toepassingen (zoals bv. word) kan gebruiken. Op deze wijze kan je snel informatie opzoeken zowel met geo-metriƫn (bv. alle bedrijven in een buffer van x meter rondom een punt, of via een polygoon) als met specifieke zoek-opdrachten.

Stap voor stap

Om deze tool toe te lichten hebben we een specifieke applicatie opgezet waarbij de informatie en locatie van bedrijven in een gemeente werden opgenomen en waarbij we zowel een tabel als een query-tool hebben opgezet. Dit laat toe om bedrijven op de kaart te selecteren en op te zoeken maar tevens ook om deze informatie verder te gebruiken.

Stap 1 :

Om de app te openen klik hier op de link http://esribelux.maps.arcgis.com/apps/webappviewer/index.html?id=9a0e0fc1e1aa4d90ba48e978ee338555

Stap 2 :

Zoom naar de specifieke zone waar je meer informatie wenst te vinden omtrent de bedrijven die in dit gebied gelegen zijn. Klik dan op een punt om de informatie omtrent het bedrijf te kunnen terugvinden. Bij deze data zal je tevens ook een link vinden naar de website waar je meer gedetailleerde informatie van het bedrijf terugvindt. 

Stap 3 :

Onderaan de applicatie vind je tevens een kleine zwarte pijl. Door hier op te klikken open je de tabel waar je de attributen van de bedrijven op de kaart kan terugvinden. Klik nu op een specifieke record om het betrokken bedrijf op de kaart terug te vinden.

Stap 4 :

Links bovenaan in het tabelvenster heb je de mogelijkheid om verder opties terug te vinden. Klik op deze knop 'options'. Nu krijg je een aantal selectie-mogelijkheden.

  • Selecteer al de records die je nu op de kaart kan zien
  • Selecteer alle records van de tabel
  • Filter de records van de tabel zodat je enkel in de tabel deze bedrijven vindt die zichtbaar zijn op de kaart.
  • Toon/verberg columns
  • Exporteer de geselecteerde records naar een csv tabel

stap 5 :

Om de legende te zien en om het overzicht te zien van de verschillende lagen die opgenomen zijn in de applicatie, klik op de buttons die je terugvindt rechts bovenaan in de applicatie.

Stap 6 :

Het is ook mogelijk om de data op de kaart te queryen door te klikken op de 'Query' button. Er zijn in deze applicatie een 4-tal voorgedefinieerde queries die je toelaten om de informatie op te zoeken en de resultaten op de kaart weer te geven.

  • Zoek op adres
  • Zoek op het type onderneming
  • Zoek op het ondernemingsnummer
  • Zoek op postcode en gecombineerd met het type onderneming

Stap 7 :

Selecteer nu één van de queries (bv. zoek op type onderneming) en vul in het zoekveld het type in waar je wenst op te zoeken (bv. het type 'Horeca').

Stap 8 :

Het is ok mogelijk om je query verder te verfijnen door het aantal resultaten van je zoek-opdracht te beperken. Je kan bv. het aantal resultaten beperken door te selecteren dat enkel de resultaten van je map exten worden weergegeven. Je kan tevens ook een polygoon tekenen waarbinnen enkel de resultaten mogen worden getoond.

Stap 9 :

Je kan nu ook de resultaten als een 'operational layer' opnemen. Dit laat je dan toe om deze resultaten bv. te exporteren naar een csv file. Eenmaal je je selectie hebt uitgevoerd, klik dan op 'apply' om de query-resultaten te kunnen zien. Als resultaat zul je nu verschillende geselecteerde punten zien op de kaart en zal je e informatie omtrent de geselecteerde berijven ook in het query panel kunne zien. Je kan deze laag nu aan of afzetten zoals je zelf wenst.

Stap 10 :

Om nu de bekomen resultaten te exporteren naar een csv bestand, klik op de pij naast de query layer naam (in het voorbeeld zal deze weergegeven zijn als (Type Query Result) en open dan de attribuut-tabel onderaan het scherm (door te klikken op het kleine zwarte pijltje midden onderaan het scherm).

Stap 11 :

Om nu de resultaten zelf te exporteren, klik op de 'table options' linksboven in het tabelvenster, selcteer dan 'Selectrecords in all pages' en klik dan op 'export to CSV'.

 

 

 

 


Deel dit met anderen