Volg ons

How to's


Strict Standards: Declaration of ContentbuilderController::display() should be compatible with JControllerLegacy::display($cachable = false, $urlparams = Array) in /home/customer/www/practicalgeo.eu/public_html/components/com_contentbuilder/controller.php on line 18

Strict Standards: Non-static method JApplicationSite::getMenu() should not be called statically in /home/customer/www/practicalgeo.eu/public_html/components/com_contentbuilder/contentbuilder.php on line 69

Strict Standards: Non-static method JApplicationCms::getMenu() should not be called statically in /home/customer/www/practicalgeo.eu/public_html/libraries/cms/application/site.php on line 250

Strict Standards: Declaration of ContentbuilderControllerDetails::display() should be compatible with JControllerLegacy::display($cachable = false, $urlparams = Array) in /home/customer/www/practicalgeo.eu/public_html/administrator/components/com_contentbuilder/controllers/details.php on line 125

How To: Facility Management Template

Voor bv. hogere overheden, steden en gemeenten evenals universiteiten is het nuttig om een duidelijk beeld te hebben van de gebouwen, bezetting, diensten, personeel en specifieke assets. Facility Mapping helpt organisatie om snel een antwoord te hebben op dagelijkse problemen, planning, onderhoudstaken, beheer van ruimtes en asstes, vinden van personen, ...

Stap voor stap

Door de Facility Magement Template te gebruiken die we hebben gepubliceerd kan je snel en effectief een gemakkelijke en intuïtieve kaart opbouwen van zowel het interieur als het exterieur van de beheerde gebouwen en web-applicaties opbouwen die je toelaten om : 

- bezoekers en collega's snel andere collega's te vinden

- emergency assets te lokaliseren zoals bv. brandblussers en detectoren en hun onderhoud inplannen

- diensten terug te vingen volgens de gebouwen (zowel bezoekers als eigen personeel)

- enz...

Stap 1 : 

Ga naar ArcGIS Online (www.arcgis.com) en log in met je username en paswoord op je ArcGIS account. 

Stap 2 : 

Klik op de 'My Content' knop bovenaan de toolbar en klik dan op 'Create Layer'

 

Stap 3 : 

In het pop-up venster check de optie 'Enter an URL to a Feature Layer' en kopieer en plak dan de URL hieronder naar de Edit Facilities Template. Klik dan op de 'Next' knop. 

 

http://services.arcgis.com/1WXsSdZFzziTTcic/ArcGIS/rest/services/Edit_Facilities_Template/FeatureServer

Stap 4 :

Selecteer dan de Map Extent die je wenst (dit is de afbakening van de zone die je als werkzone wenst in te stellen) door op de kaart te zoomen en panen en klik dan op 'Next'. 

Stap 5 : 

Geef een Titel, tags en omschrijving in (let wel de tags staan je toe om je layer eenvoudig terug te vinden) om de nieuwe layer te creëeren en klik dan op 'Done'. Een nieuwe Item Page zal nu vershijnen na enkele seconden. 

Stap 6 : 

Om te kunnen starten met het editeren, klik op 'Open' en de 'Add to New Map with full editing control'. De map-viewer met je laag zal nu opstarten. Natuurlijk staan hier nog geen gegevens in. Je bent nu klaar om te starten met het editeren. 

Stap 7 : 

Indien gewenst, kan je in de toolbar bovenaan de gewenste BaseMap kiezen om een andere achtergrond van kaart te kunnen krijgen. 

Naast de 'BaseMap' knop staat ook de 'Edit' knop. Klik op deze 'Edit' knop om te kunnen starten met het editeren op de kaart. In het linkerpaneel zal je alle beschikbare symbolen terugvinden die in de template aanwezig zijn. Om een item op de kaart te tekenen, klik op het symbool en plaats het dan op de kaart. Een pop-up venster zal verschijnen dat je toelaat om nuttige informatie aan het item dat je juist heb gecreëerd toe te voegen (zoals bv. vloer-level, editor, status, enz...).

Stap 8 : 

In dit voorbeeld gaan we een verdere functionaliteit van ArcGIS Online gebruiken die ons toelaat om een filter toe te passen op de features op de kaart. 

BV.: het gebouw dat we hebben uitgewerkt omvat verschillende vloer-niveau's. Het kan dus interessant zijn om de kantoren en de asset van een bepaald niveua te visualiseren. 

Klik op het pijltje naast de layer waarop je de filter wenst toe te passen en klik dan op 'Filter'. in het Pop-up venster kan je nu selecteren welk veld en welke waarde je wenst te filteren. Dit werkt praktisch zoals een Excel filter waar je de kolom selecteert en de waarde die je wenst te tonen. 

In het voorbeel filteren we op het veld 'Floor Surfaces' door het veld 'Floor Number' te selecteren en de waarde 'First Floor'. Klik dan op 'Apply Filter'. Het resultaat zal er zo uitzien : 

Stap 9 : 

Eenmaal je alle items hebt ingetekend op de kaart en de informatie hebt ingevuld in de velden, kan je je kaart opslaan door te klikken op de 'Save' knop op de Map Toolbar. Een Pop-up venster zal nu verschijnen waar je de titel, tags en omschrijving van je kaart meegeeft. Klik dan op 'Save Map' om je kaart op te slaan. 

Stap 10 : 

Om je kaart ter beschikking te stellen van een specifieke groep van personen of van het publiek, klik op 'Share' in de Map toolbar en duidt het gewenste veld aan in de checkboxes. Indien nodig, klik op 'Update Sharing' als een andere pop-up zou verschijnen. 

In dit voorbeeld maken we ook een Web-applicatie om de filters die we juist hebben opgezet te kunnen selecteren in een applicatie. Klik op 'Make a Web Application' en selecteer dan de 'Filter Template'. Klik dan op 'Publish'. Je dient nu een titel, tags en omschrijving op te geven voor je nieuwe applicatie. 

Klik op bv. onderstaande link om de applicatie die we hebben gecreëerd te openen : 

 

http://esribelux.maps.arcgis.com/apps/Filter/index.html?appid=98e41778fd6442c7a7a212325ba902e4

 

 

 

 

 

 

 


Deel dit met anderen