Volg ons

How to's


Strict Standards: Declaration of ContentbuilderController::display() should be compatible with JControllerLegacy::display($cachable = false, $urlparams = Array) in /home/customer/www/practicalgeo.eu/public_html/components/com_contentbuilder/controller.php on line 18

Strict Standards: Non-static method JApplicationSite::getMenu() should not be called statically in /home/customer/www/practicalgeo.eu/public_html/components/com_contentbuilder/contentbuilder.php on line 69

Strict Standards: Non-static method JApplicationCms::getMenu() should not be called statically in /home/customer/www/practicalgeo.eu/public_html/libraries/cms/application/site.php on line 250

Strict Standards: Declaration of ContentbuilderControllerDetails::display() should be compatible with JControllerLegacy::display($cachable = false, $urlparams = Array) in /home/customer/www/practicalgeo.eu/public_html/administrator/components/com_contentbuilder/controllers/details.php on line 125

How To: GIS Tool Evenementen Planning

Met deze Template kan je gedetailleerde informatie opzetten en delen omtrent events zoals bv. festivals, markten, wielerwedstrijd, processies, ... in slechts enkele stappen kan je informatie toevoegen omtrent veiligheid, omleidingen, parkeerplaatsen, eerste hulp-posten, ... Door deze kaart te delen met alle medewerkers, politie, brandweer, hulpdiensten, organisaties en bedrijven kan je optimaal samenwerken tijdens zowel de planning als de uitvoering.

Stap voor stap

Stap 1 : 

Ga naar ArcGIS Online (www.arcgis.com) en log in met je account.

Stap 2 : 

Klik bovenaan de toolbar op 'My Content' en klik dan op 'Create Layer'. Op deze wijze zal je automatisch een feature layer kunnen opmaken gebaseerd op een template (dus zonder dat je zelf moet configureren of een data-structuur opzetten in je dekstop). 

Stap 3 :

In het pop-up venster dat naar voor komt, check de 'Enter a URL to a feature layer' en copy/paste dan de onderstaande url (die linked naar de Specail Event Planning template die werd aangepast) : 

 

http://services.arcgis.com/1WXsSdZFzziTTcic/ArcGIS/rest/services/Special_Event_Planning_template/FeatureServer

Klik dan op de 'Next' knop.

 

Stap 4 : 

Selecteer dan de extent van de kaart die je wenst op te maken (dus van het plangebied) door te zoomen en pannen en klik dan op 'Next'.

Stap 5 : 

Geef de title, omschrijving en tags in om een nieuwe layer aan te maken en klik dan op 'Done'. Let wel : de keuze van de juiste tag zorgt er voor dat je eenvoudig je kaarten kan terugvinden op ArcGIS Online. Wanneer je deze stap hebt beëindigd zal en nieuwe 'item page' verschijnen. 

Stap 6 : 

Om nu je kaart te kunnen opmaken (door te editen en te tekenen met de symbolen en gegevens), klik op 'Open and add to New Map with Full Editing Conrol'. De map-viewer zal nu starten en je nieuwe layer toevoegen. Je bent nu klaar om je data in te voeren. 

Stap 7 : 

In de toolbar van de map-viewer kan je op 'BaseMap' klikken om de juiste achtergrondkaart te tonen (topografische kaart, Ortho-photo, Open Streetmap, ...). Naast de 'Basemap' vind je eveneens een 'Edit' knop. Klik op deze 'Edit' knop om te kunnen starten met intekeken op de kaart. 

Stap 8 : 

In het linker paneel zie je al de verschillende features die je kan toevoegen aan de kaart. Je kan de kaart dus opmaken met bv. punt features (zoals Road Closure, Gates, Ticket office, ...), lijnelementen (zoals bv. voetgangersonze, brandweerdweg, ..) of polygonene (zoals bv. parkeerzones, stages, ...). Door eenvoudigweg een element te selecteren en dit aan de kaart te voegen zal ook een pop-up venster opkomen waarin je specifieke informatie van het element kan toevoegen. 

Stap 9 :

Eenmaal je alle informatie hebt toegevoegd aan de kaart, kan je kaart er bv. uitzien zoals de kaart hieronder : 

Stap 10 : 

Save je edits nu door op de 'Save' Button te klikken. Een pop-up venster zal nu verschijnen waarin je e naam van je kaart, de omschrijving en de tages kan invullen. Save deze kaart met de tags die je toelaten om de kaart eenvoudig terug te vinden. 

Stap 11 : 

Om je kaart nu toegankelijk te maken voor een specifieke groep of voor het grote publiek, klik op 'Share' in de map toolbar bovenaan en een pop-up venster zal verschijnen dat je toelaat om de juiste optie te kiezen. Indien nodig, klik op 'Update Sharing' als een ander pop-up venster zou verschijnen. 

Nu kan je de link naar de kaart eenvoudig overnemen en toesturen aan je medewerkers of de hulpdiensten. Door hen toe te laten de kaart te editeren, kan je hier dus ook interactief gaan werken waarbij elke dienst zijn specifieke informatie aan de kaart kan toevoegen. Op deze wijze maak je een interactieve kaart op en kan je samenwerken tijdens het ganse plannings-proces terwijl alle data direct ter beschikking staat van diegene die de informatie nodig hebben. 

Stap 12 : 

ArcGIS Online geeft je ook de mogelijkheid om een applicatie te maken van je kaart met slechts enkele kliks. Klik hiervoor terug op 'Share' en klik op 'Make a Web-Application'. Door dit te kiezen krijg je de mogelijkheid om een aantal voorgeprogrammeerde templates te gaan gebruiken en deze dan online te publiceren. Wanneer je de template hebt geselecteerd (zoals bv. de 'Basic Viewer'), geef dan de titel, omschrijving en tags van je web-applicatie in. Klik dan op 'Save and Publish' om de applicatie te creëeren. een voorbeeld van een dergelijke edit app vind je hieronder. 

 


View Larger Map


Deel dit met anderen