Volg ons

How to's


Strict Standards: Declaration of ContentbuilderController::display() should be compatible with JControllerLegacy::display($cachable = false, $urlparams = Array) in /home/customer/www/practicalgeo.eu/public_html/components/com_contentbuilder/controller.php on line 18

Strict Standards: Non-static method JApplicationSite::getMenu() should not be called statically in /home/customer/www/practicalgeo.eu/public_html/components/com_contentbuilder/contentbuilder.php on line 69

Strict Standards: Non-static method JApplicationCms::getMenu() should not be called statically in /home/customer/www/practicalgeo.eu/public_html/libraries/cms/application/site.php on line 250

Strict Standards: Declaration of ContentbuilderControllerDetails::display() should be compatible with JControllerLegacy::display($cachable = false, $urlparams = Array) in /home/customer/www/practicalgeo.eu/public_html/administrator/components/com_contentbuilder/controllers/details.php on line 125

How To: Geo-data : hoe integreer ik een 'Gallerij' in mijn website

ArcGIS Online geeft de mogelijkheid om een gallerij op te zetten met je data-sets. Een 'gallerij' is een kaart-overzicht waarbij elke kaart wordt weergegeven en je eenvodig kan doorklikken op de kaart die je in detail wenst te zien. Op deze wijze kan je je geografische data overzichtelijk maken en enkel deze data ter beschikking stellen die nodig is. Je kan eenvoudig de gallerij customizeren en zelfs bijkomende code gaan toevoegen zodat de gallerij zelfs nog meer is gecustomiseerd.

Stap voor stap

Stap 1 : 

Ga naar www.arcgis.com en log in met je usernaam en paswoord zodat je toegang krijgt tot je eigen account. 

Stap 2 : 

in de bovenste toolbar klik op 'Groups' om je eigen groep aan te maken. 

Stap 3 : 

Vul de verschillende velden in (zoals om de titel van de groep, summary, description,...). Klik op 'Save' om de gegevens op te slaan en de nieuwe groep aan te maken. 

Stap 4 : 

In de bovenste toolbar, klik op 'My Content' en selecteer dan welke datasets je in de gallerij wenst te tonen. Klik dan op 'Share' en check de optie 'Everyone(Public)' en je groep-naam. Klik dan op 'OK' om de wijzigingen op te slaan. Door deze stappen maak je je datasets toegankelijk online en zullen de datasets onderdeel vormen van je nieuwe groep. 

Stap 5 : 

Ga nu terug naar de 'Groups' site door bovenaan in de toolbar 'Groups' aan te klikken en selecteer dan de groep die je had aangemaakt. 

Stap 6 : 

In de 'Group' site klik nu op 'Share' en daarna 'Make a Gallery Application'. Klik dan op 'Publish' onderan de Pbulieke gallerij (1° optie) thumbnail. Bermerk dat je eveneens de Gallery code kan downloaden mocht je deze wensen aan te passen, en dat je tevens de mogelijkheid hebt om een preview te krijgen van wat je zal publiceren.

Stap 7 : 

 

Vul nu de verschillende text-boxes in om gegevens aan de gallerij toe te voegen zoals de titel, tags, beschrijving, ... Klik nu op 'Save & Publish'. In het volgende pop-up venster klik dan op 'View Item' om je nieuw gecreëerde gallerij te kunnen zien. 

Stap 8 : 

Klik nu op de thumbnail van het item of de 'Open' knop om de gallerij te tonen in de default configuratie. Als je wenst de look van je gallerij aan te passen klik dan op 'Configure App'. Hierdoor zal een configuratie-venster open gaan met verschillende mogelijkheden om je gallerij aan te passen. 

 

Vul nu elk van de verschillende tekst-boxes in en check/uncheck de verschillende opties om je gallerij te customiseren zoals om de titel, de banner, header, footer, logo, ... Je ziet ook rechtstreeks in de browser wat je aan de gallerij hebt aangepast en op welke manier je de gallerij uiteindelijk wil opmaken. Eenmaal je alle gewenste aanpassingen hebt gedaan, klik dan op 'Save' onderaan de pagina en browse dan naar de Gallerij om de verschillende functionaliteiten en customisaties te zien. 

Stap 9 : 

Nu heb je dus je eigen Gallerij aangemaakt en gecustomizeerd. Ga nu terug naar de 'Gallery item' en klik op 'Share' om de gallerij publiek toegankelijk te maken. Onderaan vind je de url die verwijst naar je gallerij. Je kan nu deze url embedden in je eigen website. Je kan dit doen door een in je html code in te voegen. Hieronder kan je een voorbeeld vinden van hoe je de code embed in je website : 

 


Deel dit met anderen