Volg ons

GIS voor gemeenten - Blog

×

Waarschuwing

JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING

defibrillator op kaart

Bij echte urgenties is het belangrijk dat je informatie direct beschikbaar hebt. Zo bv. indien je collega of partner een hart-infarct krijgt. Is het dan niet van levensbelang om te weten waar de dichtsbijzijnde defibrillator zich bevindt. Deze informatie kan je direct op kaart plaatsen, integreren in je website of publiceren als open-data.

Als een urgentie zich voordoet en je zoekt dringend een defibrillator, dan wens je zeker deze info direct ter beschikking te krijgen. De gemeente kan deze informatie ter beschikking stellen en kan tevens het platform aanbieden aan de overige diensten en bedrijven die zich kenbaar wensen te maken dat er een defibrillator bij hen beschikbaar is.

 

Je kan starten met het publiceren van een kaart waar men (met of zonder paswoord) informatie kan editen (bv. locatie, beschrijving, uren beschikbaarheid, foto, ...). Klik hiervoor bovenaan op 'edit' waardoor je bijkomende punten eenvoudig op de kaart kan plaatsen. Als je op een punt klikt krijg je tevens ook de informatie door van de locatie. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om een foto toe te voegen van de locatie zodat het nog eenvoudiger wordt om deze terug te vinden.

Je kan deze kaart vervolgens publiceren waarbij de gegevens niet meer kunnen worden veranderd. Deze informatie kan je dan publiceren op de gemeentelijke website. En als je hierbij tevens voldoende tags toevoegt dan kan deze informatie ook eenvoudig via enig zoekprogramma (google, bing, ...) worden teruggevonden.

Een voorbeeld van deze informatie gepubliceerd op de website vind je hieronder :


View larger map

Je kan er tevens bv. voor opteren om te werken met 2 symbolen : één voor de défibrillatoren die 24h ter beschikking staan en deze die enkel tijdens de openingsuren beschikbaar zijn.

Een voorbeeld hiervan vind je hier

 

 

 

Natuurlijk is het ook zo dat wanneer je je kaart hebt opgemaakt en gepubliceerd, dat je dan ook via smartphone en tablet kan inventariseren op het terrein en foto's toevoegen. Dit kan dan bv. door de stadswacht worden gedaan (aangezien men niet meer nodig heeft dan een smartphone of tablet). Gebruik hiervoor bv. de ArcGIS App

Deel dit met anderen