Volg ons

GIS voor gemeenten - Blog

×

Waarschuwing

JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING

Geo Crowd Sourcing

Informatie van burgers bekomen is heel belangrijk. Door een 'Geo-Form' te gebruiken kan je efficiënt een website opzetten waar burgers hun informatie kunnen invullen en aanduiden op kaart. Door het gebruik van een beheer-applicatie kan alle verzamelde informatie worden beheerd.

Informatie verzamelen van burgers dient op een efficiënte manier te gebeuren. Zo dient de website eenvoudig te zijn, de juiste vragen te stellen en de mogelijkheid te geven om op kaart de informatie weer te geven. De informatie die wordt verzameld wordt op een centrale web-map bijgehouden. En aangezien deze kaart ook visueel in de website wordt ingebouwd, kan een burger ook informatie van de overige meldingen zien waardoor de kans op dubbele ingaves vermindert. Om de bevragingswebsite te openen : klik hier.

 

De informatie van de meldingen wordt centraal bijgehouden op een web-map. Dit betekent dat je deze kaart in bv. een online browser kan openen en alle gegevens consulteren. Als je tevens editeer rechten hebt op deze kaart dan kan je ook de data aanpassen. Zo kan je bv. alle meldingen gaan beheren en wanneer deze bv. verwerkt zijn de status hiervan aanpassen. Klik op de kaart rechts om de webmap te openen. Maar zoals je hieronder kan zien, kan je al deze data ook in een andere website gaan integreren en zo de informatie van je bevraging delen met anderen.


View larger map


Via een applicatie kan je ook de mogelijkheid krijgen om nog verdere analyses uit te voeren en deze dat nog te exporteren. In de applicatie die als voorbeeld werd opgezet heb je ook de mogelijkheid om selecties uit te voeren op kaart (klik hiervoor op het 'verrekijker' symbool) of om selecties uit te voeren met een specifieke zoekterm (hier hebben we bv. geopteerd om de selectie op datum te laten gebeuren).

Voor de applicatie : klik hier.

Het 'Verrekijker' symbool vind je bovenaan de applicatie

En natuurlijk kan je deze data ook gaan beheren in je desktop. Door deze data in te lezen (ofwel als een service, ofwel als een lokale data-set), is het mogelijk om elementen te selecteren en de attributen te wijzigen, maar tevens ook om deze data terug te publiceren.

 

Deel dit met anderen