Volg ons

GIS voor gemeenten - Blog

×

Waarschuwing

JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING

Rioleringen op kaart

Het beheren van rioleringen (Regenwaterafvoer en Vuilwaterafvoer) is voor elke  gemeente van belang. Elke gemeente heeft immers een uitgebreid rioleringsnet. Een rioleringsnet kan op kaart worden gevisualiseerd en de elementen (buizen, inspectieputten, pompen, ...) bevatten cruciale informatie. Daarnaast kan je natuurlijk ook gebreken van het net op kaart gaan weergeven.

Een rioleringsnet bestaat uit diverse componenten en beslaat de volledige oppervlakte van de gemeente. Het is dan ook nuttig om een overzicht te kunnen behouden van het rioleringsnet en de informatie van dit net ter beschikking te stellen van de verschillende diensten binnen de gemeente. Zo kan men op een eenvoudige manier de leidingen visualiseren en de elementen bevragen. Natuurlijk kan men deze informatie dan ook ter beschikking stellen van de verschillende diensten maar eveneens van bv. studie-bureau's en aannemers die zo een snel overzicht kunnen krijgen van de situatie ter plaatse.

We geven hier enkele voorbeelden van hoe een dergelijke viewer kan worden opgesteld. Het prindipe is dat je eerst en data-structuur opzet en deze dan publiceert. Zoom gerust verder in en klik op de elementen om de informatie te bekomen :

- Voorbeeld voor vuil-water (DWA): klik hier.

- Voorbeeld voor regen-water 'RWA) : klik hier.

- Voorbeeld van drinkwater-net : klik hier.

Je kan er tevens voor opteren om bemerkingen op kaart te kunnen weergeven. Enerzijds wordt het netwerk gevisulaiseerd en anderzijds is er de mogelijkheid om bemerkingen aan te geven op kaart. Op deze wijze kunnen de interventies beter worden aangestuurd. Maar kan door het beschikbaar stellen van de informatie, ook in project-fase door meerdere personen bemerkingen worden gegeven op een éénduidige data-set.

Voor bemerkingen-applicatie : klik hier.

 

Deel dit met anderen