Volg ons

GIS voor gemeenten - Blog

×

Waarschuwing

JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING

Open Data Portaal

http://data.esribeluxdata.opendata.arcgis.com/

Open Data is een hot item tegenwoordig. Veel van de open data is echter nog in alfa-numeriek formaat en kan evengoed als geo-data worden gepubliceerd. Op een eenvoudige manier kan je voor je stad en gemeente een open-data portaal opzetten waarbij burgers zowel de data kunnen opzoeken, viewen maar eveneens downloaden. Zo maak je Open Data veel toegankelijker.

Een Open Data Portaal is een site waar je diverse datasets (bv. ligging publieke gebouwen (met informatie), parken, ophaalrondes, parkeerzones, ... zie de andere blogs) kan ter beschikking stellen van de burgers. Veel van de huidige Open Data sites zijn eerder alfa-numeriek (niet geografisch) en maken het zoeken van informatie niet eenvoudig.

In de vorige blogs heb je reeds gezien hoe je eenvoudig data kan gaan aanmaken en publiceren. Via een Open Data Portaal kan je deze data nu nog eenvoudiger ter beschikking stellen.

In het voorbeeld dat je hieronder terugvindt werd de reeds beschikbare data eenvoudig opengesteld. Veel van deze data was reeds aanwezig. We hebben hier gebruik gemaakt van de nieuwe 'Open Data' tool die toelaat om in enkele kliks een eigen data-portaal op te zetten.

Voor elk van de verschillende data-sets kan je deze nu eenvoudig gaan consulteren en viewen online, maar eveneens ook gaan downloaden.

Veel plezier!

 

Deel dit met anderen