Volg ons

GIS voor gemeenten - Blog

×

Waarschuwing

JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING

Veegroutes

Het net houden van de wegen is een taak van het gewest, maar ook van de stad/gemeente. Door het publiceren van de veegroutes kan je deze infromatie delen met de burger, maar eveneens met de andere diensten. Zo kan een specifieke vraag (bv. vegen na de carnavalstoet) ook duidelijk worden meegenomen in de planning.Hiervoor kan je zelf je applicatie gaan opzetten.

Voor het beheren van de veegroutes kan je starten met de gegevens van de veegroutes in kaart te brengen. Daarnaast kan je ook de mogelijkheid geven aan de overige stadsdiensten om specifieke punten op de kaart weer te geven (waar bv. geweten wordt dat er op een bepaalde dag moet geveegd worden), maar kan je ook bv een laag opmaken waarbij de veegdienst kritische punten of hindernissen kan in kaart brengen. Je kan natuurlijk nog een stap verder gaan door bv. de kaart met de beurtelingsparkeerzones aan te duiden en deze te analyseren.

En natuurlijk nog een stap verder is om de veegdienst uit te rusten met een applicaties waarbij zij zelf op het terrein de informatie kunnen ingeven.

Weergeven veegroutes op kaart :

Hiervan zijn reeds verschillende voorbeelden on-line. Zo kan je bv. je veegroutes als lijnen weergeven maar eveneens als zones die worden beheerd. Hieronder vind je een interactieve kaart, maar eveneens linken naar live voorbeelden. voor het voorbeeld hieronder, klik op 'Legenda' om een overzicht te krijgen van op welke dagen welke routes worden beheerd.

View larger map

In de tabel hieronder vind je verschillende voorbeelden. Klik op de kaart om naar de applicatie te gaan :

Ingelmunster

Link naar veegrondes Ingelmunster

Tulatin (Overzichtskaart)

Link naar Veeg-kaart Tulatin (ArcGIS Online)

Pharr (aanduiding van zones)

Link naar pallicatie Pharr

Bastrop (Kaart met detailinhoud)

Desert Spring (overzichtksaart)

Link naar Desert Spring applicatie

 

 

Deel dit met anderen