Volg ons

GIS voor gemeenten - Blog

×

Waarschuwing

JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING

GIPOD in ArcGIS Online

Nu kan je ook de GIPOD-data rechtstreeks gebruiken in ArcGIS Online. Hierdoor kunnen alle innames van het openbaar domein direct worden gevisualiseerd, geëmbedd in je website, ingevoegd in een web-applicatie of ingelezen worden in je desktop omgeving. Deze GIPOD-data kan nu in tal van verschillende applicaties worden gevisualiseerd en bevraagd.

De GIPOD-data wordt als een service door AGIV ter beschikking gesteld. Deze data is nu eveneens beschikbaar in ArcGIS Online waardoor deze data als een data-laag kan worden ingevoegd. Hierdoor is er meer functionaliteiten die beschikbaar komen. Wens je dit zelf uit te testen en te zien in de Web-viewer, klik dan hier.

Je kan nu ook gebruik maken van alle overige functionaliteiten van het platform. De eerste is het embedden in een website zoals we hieronder hebben gedaan, klik bv. op een symbool op de kaart om verdere informatie omtrent de inname te bekomen (en je kan dan ook verder doorklikken bij bv. detail om de locatie te vinden) :


View larger map

Je kan de pop-ups van deze symbolen ook aanpassen naar eigen wens. Hiervoor dien je een AGOL username te hebben en door in het content-venster te klikken op de 'configure pop-up' kan de pop-up van elk van de lagen worden aangepast. Er kunnen dus meer of minder velden worden getoond, de beschrijving kan worden aangepast, enz.

 

 

Routing (namelijk het berekenen van de ideale weg tussen de verschillende punten is nu eveneens mogelijk). Dit kan handig zijn wanneer verschillende werven op een bepaald moment moeten worden gecontroleerd. Hiervoor wordt de standaard-functionaliteit gebruikt. Immers is de GIPOD-data nu een eigen laag waarbij elk van de innames een feature is die kan worden bevraagd. Klik bv. op een element en de pop-up verschijnt. Onderaan de pop-up vind je 'Directions'. Door hier op te klikken start het routing menu dat je toelaat om verschillende elementen te kiezen en zo de route te berekenen.

Aangezien de GIPOD-service ook kan gebruikt worden om data naar GIPOD te schrijven kan hiervan gebruik gemaakt worden om bv. in je applicatie de innames van het openbaar domein tijdelijk in te voegen (wanneer deze bv. nog niet zijn goedgekeurd), deze te beheren in je eigen omgeving waarbij je nog zelf velden kan toevoegen die in het goedkeuringsproces belangrijk zijn (zoals. bv. advies polities, datum goedkeuring schepencollege, ...). En eenmaal je inname in orde is, kan je deze laten uploaden naar GIPOD. Dit laat toe om een eigen beheer van de innames van het openbaar domein te realiseren.

 

 

 

 

Deel dit met anderen