Volg ons

GIS voor gemeenten - Blog

GRB als nuttige tool

Het GRB (Grootschalig Referentie Bestand) is ondertussen algemeen ingeburgerd. Het GRB bevat een onschatbare waarde van informatie. En op een deskundige manier kan je hier nog veel meer informatie uit verwerven. Maar er zijn ook ondertussen afgeleide producten die het gebruik in het GIS nog sterk vereenvoudigen en waarbij je je eigen data-structuur kan opbouwen.

Verder lezen...

IMKL (Informatie Model Kabels en Leidingen)-KLIP

Recent wordt er veel gesproken omtrent het KLIP (Kabel en Leidingen Informatie Portaal) en het IMKL-model (Informatie Model Kabels en Leidingen). Echter is het voor velen nog niet duidelijk wat een dergelijk IMKL-model inhoudt. We geven hier een voorbeeld om zo de 'touch & feel' met het model te verbeteren. Daarnaast kan via zowel desktop, server als via Online zo het model worden opgebouwd en bestaande data toegevoegd.

Verder lezen...

Inventaris Risico-gronden op kaart

In elke gemeente zijn risico-gronden aangewezig. Elke gemeente is reeds verplicht om de gegevens van de inventaris Risico-gronden door te geven aan OVAM. Maar het is natuurlijk ook heel nuttig om omgekeerd de informatie van de bodemonderzoeken te kunnen integreren in het GIS. Hier tonen we hoe je eenvoudig al deze informatie in je eigen GIS (desktop, server en online) kan gebruiken.

Verder lezen...

Rioleringen op kaart 2

Informatie omtrent de rioleringen kunnen eveneens op kaart worden weergegeven en gedeeld met andere diensten. Daarnaast kan je deze informatie ook editeerbaar maken zodat je zelf je data kan toevoegen, aanvullen en op het terrein inventariseren.

Verder lezen...

GeoCoding

Met CRAB is het mogelijk om zowel snel adressen op kaart te vinden alsook via een klik op de kaart de adres-gegevens terug te vinden. Nu kan je deze service rechtstreeks bevragen via zowel Desktop als via Online applicaties. Zo kan je nu ook in je eigen applicaties de CRAB GeoCoding service bevragen en zo het juiste CRAB adres vinden.

Verder lezen...

Deel dit met anderen