Volg ons

How to's

×

Waarschuwing

JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING


Deprecated: Non-static method JApplicationSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/customer/www/practicalgeo.eu/public_html/administrator/components/com_contentbuilder/controllers/details.php on line 32

Deprecated: Non-static method JApplicationCms::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/customer/www/practicalgeo.eu/public_html/libraries/cms/application/site.php on line 250

Deprecated: Non-static method JApplicationSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/customer/www/practicalgeo.eu/public_html/administrator/components/com_contentbuilder/models/details.php on line 61

Deprecated: Non-static method JApplicationCms::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/customer/www/practicalgeo.eu/public_html/libraries/cms/application/site.php on line 250

How To: Geo-data zoeken : search ArcGIS Online

ArcGIS Online geeft de mogelijkheid om geo-data te publiceren en te delen. Op ArcGIS Online zijn er ondertussen heel veel datasets gepubliceerd. Deze tutorial geeft aan hoe je via ArcGIS Online search de data kan vinden.

Stap voor stap

1- In uw webbrowser, ga naar onze Data Portal website (data.esribelux.com) of meldt u aan met uw ArcGIS Online-account (www.arcgis.com / home / signin.html) om publieke geografische gegevens op ArcGIS Online te beginnen met zoeken.

2 - Aan de rechterkant van de browser vindt u het zoekvenster waarin u de naam dataset of trefwoord dat u zoekt kunt typen. U kunt ook kiezen voor het type van de resultaten die u verwacht : alle inhoud , kaarten , lagen , apps, gereedschappen , etc.


3 - In geval uw zoekopdracht veel resultaten produceert kunt u ze filteren op type en ook sorteren op relevantie , titel , eigenaar , aantal views , etc. Als u de gewenste dataset gevonden hebt, klikt u op het pijltje naast de knop Openen en kies Openen in ArcGIS.com kaart viewer om de dataset te openen als een Web kaart .


4 - Als u nog niet aangemeld bent, dan moet u klikken op de Modify Map knop aan de rechterkant van het scherm


5 - Om meer lagen, gehost op ArcGIS Online, aan de Web Map toe te voegen , klikt u op de knop Add en selecteer vervolgens Zoeken naar Lagen.
Met de andere opties, zoals Add Layer van Web of Bestand kunt u verschillende geodata formaten toe te voegen : Shapefile , KML , GPX , ArcGIS Server-services , WMS , geo- enabled CSV-bestanden , enz.


6 - Typ het woord of de woorden die u probeert te vinden en kijk om uw zoekresultaten te beperken met ArcGIS Online. Zodra u de gewenste laag vond klik op Add om het toe te voegen aan de Web Map . Na het toevoegen van alle lagen klik op 'Done adding layers'.


7 - In sommige gevallen is het noodzakelijk om alle lagen te visualiseren, om transparantie toe te passen op de bovenste lagen . Door te klikken op de pijl naast de naam van de laag wordt een dialoogvenster geopend . Klik dan op Transparantie en schuif de balk naar de gewenste transparantie.


Deel dit met anderen