Volg ons

GIS voor gemeenten - Blog

RO loket Ingelmunster

RO-loket Ingelmunster

De gemeente Ingelmunster heeft een dataset gepubliceerd omtrent de RUP's, BPA's en verkavelingen. Deze dataset werd via de standaardtemplate gepubliceerd als een Ruimtelijke ordening loket van de gemeente.

Verder lezen...

WegenisWerken Ukkel

Ukkel Wegeniswerken

De Gemeente Ukkel heeft door middel van ArcGIS Online een kaart van de wegenis werken geïntegreerd in hun website. Hierdoor hebben de burgers rechtstreeks een overzicht op laatste stand van de data.

Verder lezen...

GRB als nuttige tool

Het GRB (Grootschalig Referentie Bestand) is ondertussen algemeen ingeburgerd. Het GRB bevat een onschatbare waarde van informatie. En op een deskundige manier kan je hier nog veel meer informatie uit verwerven. Maar er zijn ook ondertussen afgeleide producten die het gebruik in het GIS nog sterk vereenvoudigen en waarbij je je eigen data-structuur kan opbouwen.

Verder lezen...

IMKL (Informatie Model Kabels en Leidingen)-KLIP

Recent wordt er veel gesproken omtrent het KLIP (Kabel en Leidingen Informatie Portaal) en het IMKL-model (Informatie Model Kabels en Leidingen). Echter is het voor velen nog niet duidelijk wat een dergelijk IMKL-model inhoudt. We geven hier een voorbeeld om zo de 'touch & feel' met het model te verbeteren. Daarnaast kan via zowel desktop, server als via Online zo het model worden opgebouwd en bestaande data toegevoegd.

Verder lezen...

Inventaris Risico-gronden op kaart

In elke gemeente zijn risico-gronden aangewezig. Elke gemeente is reeds verplicht om de gegevens van de inventaris Risico-gronden door te geven aan OVAM. Maar het is natuurlijk ook heel nuttig om omgekeerd de informatie van de bodemonderzoeken te kunnen integreren in het GIS. Hier tonen we hoe je eenvoudig al deze informatie in je eigen GIS (desktop, server en online) kan gebruiken.

Verder lezen...

Subcategorieën

Artikelen over toepassing van GIS binnen Vlaamse Gemeenten

Hier vind je verschillende toepassingen die je ook binnen je organisatie kan opzetten. Deze toepassingen zijn bedoeld om je te inspireren, idëen te geven en vooral je te tonen wat er mogelijk is. Tevens vind je hier voorbeelden van wat je collega's hebben opgezet.

Toepassingen met  live voorbeelden, how-to video's en links naar templates om je ideëen te geven.

Deel dit met anderen