Volg ons

GIS voor gemeenten - Blog

Geo Applicatie - Strand van Knokke

Je weg vinden op het 10 km lange strand van Knokke-Heist is niet altijd een even gemakkelijke opdracht. Vaak laat de gewone gps je daar in de steek. Voortaan kun je echter vertrouwen op een gloednieuw geoloket en een mobiele app die vlot navigeren op het strand van onze badplaats mogelijk maakt. Ben je even de weg kwijt naar je strandtent? Een wc, douche of strandhulppost nodig? Zoeken de kinderen een sportstrand of watersportclub? Je dorst lessen bij een strandbar? Dan helpt deze internettoepassing je voortaan uit de nood.

Knokke-Heist heeft in voorbereiding van terug een mooie zomer aan de Belgische Kust haar applicatie opgestart waarbij het nu heel eenvoudig wordt om je weg terug te vinden op het strand. Probeer gerust de applicatie die de GIS-ICT dienst van Knokke (met dank aan Bart Verlinde) heeft opgestart. 

Weet zelf dat deze applicatie ook responsive is opgebouwd zodat je deze applicatie zowel in je verschillende browsers kan zien, maar dat deze ook op je smartphone en tablet er direct goed en bruikbaar uitziet.

Daarnaast werd in deze applicatie ook gebruikt gemaakt van een specifieke query-tool zodat de gebruikers snel zelf kunnen gaan zoeken naar hun favoriete bar, sportclub en zelfs naar hun strandcabine.

Deze applicatie kan zowel door de burgers worden gebruikt, maar natuurlijk ook door de hulpdiensten, stadsdiensten, ... zodat wanneer een bezoeker hen komt vragen waar zich iets bevindt men dit zowel op de kaart kan tonen, maar eveneens een afdrukje hiervan kan maken en meegeven met de bezoeker. 

 

 

 

 

 

 

 

En natuurlijk mag een pop-up niet ontbreken evenals een legende waarbij je de elementen kan bevragen. 

Deel dit met anderen