Volg ons

GIS voor gemeenten - Blog

City-marketing

City-marketing is tegenwoordig belangrijker aan het worden. Maak reclame voor je stad of gemeenten en deel informatie met zowel burgers, maar ook met bedrijven, toeristen, koopjesjagers, festivalgangers, .... En natuurlijk mag een geo-applicatie (en een Geo-App) hier niet bij ontbreken. In deze blog tonen we je enkele voorbeelden van hoe je je stad/gemeente kan promoten!

Tegenwoordig is het belangrijk om informatie te delen en ter beschikking te stellen van zoveel mogelijk geïnteresseerden. Maar het is ook belangrijk dat je je stad/gemeente kan differentiëren en uniek maken. Hiervoor kan een geo-app een belangrijk verschil maken. Deze geo-apps kan je zowel opmaken als een informatie die in je website is geïntegreerd, als een stand-alone web-applicatie, maar ook als App voor smartphones of zelfs geïntegreerd in een 'gemeente-app'. Hieronder geven we enkele voorbeelden van dergelijke apps om je te inspireren. 

Toerisme : 

Meest voor de hand is het natuurlijk om een geo-app te maken waarbij je de toeristische aspecten van je gemeente in beeld brengt. Dit kan zowel gaan van een overzicht van de aantrekkelijke terrasjes, de monumenten in je gemeente, een specifieke wandelroute (en bijhorende brasserieën ...), een historische rondgang op de gemeentelijke begraafplaats, ... 

Link Paris Cafés

Link Munich App

Link mountain bike route

Link historic tour

Link historische kaart San Francisco

Link cemetery tour

 

Business : 

Geo-apps kan je eveneens ook gebruiken om informatie omtrent je stad/gemeente te delen omtrent bv. welke business-opportuniteiten er zijn, wat de gemiddelde kostprijs is van de bouwgronden, wat de gemiddelde huurprijs is, waar er nog ruimte is om economische zaken te ontwikkelen, ....

 

Link Rexburg Presentatie

Link Real estate

Link Commerciële opportuniteiten

Link Industry impact

 

Link housing prices

 

 

Informatie - deling : 

geo-applicaties zijn ook uiterst nuttig om informatie te delen met de burgers. Denk hierbij maar aan informatie omtrent openbare onderzoeken en/of projecten die je in de stad/gemeente wenst uit te werken. Maar in deze geo-applicaties kan je ook tal van bijkomende informatie-sets publiceren en linken. 

In het voorbeeld van de malls kan je bv. een overzicht vinden van de locaties van de winkels, maar hieraan eveneens gekoppeld de meest gevolgde paden in het winkelcentrum en tevens de kost van de locaties. 

Link Projects

Link commerciële ruimte

Link Buurt voor Buurt

 

 

Deel dit met anderen