Volg ons

GIS voor gemeenten - Blog

verkeersborden

In elke gemeente vind je natuulijk verkeersborden. En wat als je nu zelf je verkeersborden in beeld kan brengen en ook de tijdelijke verkeersborden van de werven? In deze blog geven we je een overzicht van de verschillende verkeersborden als template zodat je deze zelf kan aanvullen en gebruiken in je applicaties ! Vanuit diverse gemeenten hebben we vernomen dat het nuttig zou zijn om een tool te hebben om deze verkeersborden in beeld te brengen. 

Voor veel gemeenten zijn verkeersborden een belangrijke investering. Daarnaast zijn er tal van gelegenheden waarbij tijdelijke verkeersborden worden geïnstalleerd. Denk hierbij maar aan werkzaamheden of innnames van het openbaar domein. 

Hierbij wensen we je een template ter beschikking te stellen van de meest voorkomende verkeersborden. De velden van deze verkeersborden hebben we hier tijdelijk gemaakt, maar je kan natuulijk de dataset downloaden en de velden naar eigne wens gaan aanvullen. Zo kan je zowel een inventaris maken van de bestaande verkeersborden die je wenst an te pakken, maar kan je tevens ook de tijdelijke verkeerborden in beeld brengen. 

Deze verkeersborden kan je dan linken (via een relationship) aan bv. werken of aan innames van het openbaar domein. 

De verkeersborden die je in deze template kan terugvinden zijn : 

Bovenstaande verkeersborden zijn deze die het meest voorkomen in de gemeente. 

hierbij geven we de link naar de webmap waar je deze verkeersborden allemaal in het jiust formaat kan terugvinden. Deze service kan je zowel downloaden, maar kan je ook bij jezelf opslaan als een layer zodat je zelf de inventaris of applicatie kan opmaken. voor de webmap  klik hier. 

Om een nieuw verkeersbord op de kaart te zetten, klik in de webmap op 'edit', dan krijg je een overizicht van de verkeersborden. Klik dan op een verkeersbord, en klik dan op de kaart om het verkeersbord te plaatsen en de velden in te geven. 

Deel dit met anderen