Volg ons

GIS voor gemeenten - Blog

Carnaval stoet in beeld

Via GIS kan je zowel de diensten van je gemeente evenals de overige diensten en de burgers op de hoogte brengen van activiteiten in je gemeente. Zoals bv. het in beeld brengen van de carnavalstoet en de faciliteiten die hierbij horen. Zo is er een duidelijke kaart die je zowel kan doormailen, kan delen en kan embedden op je website. Met dank aan Bart Verlinde, GIS-Coördinator van de gemeente Knokke-Heist.

Een kaart is een uiterst efficiënt instrument om informatie te delen en direct overzichtelijk te stellen. Het voorbeeld hierbij is de carnavalstoet van de gemeente Knokke-Heist. Naar jaarlijkst traditie komen hier tal van gegadigden op af. Door de informatie omtrent de stoet, de toiletten, de controle-zones en zelfs de tank-installatie voor de wagens duidelijk op kaart te plaatsen is het nu mogelijk om deze informatie te delen met zowel de deelnemers aan de stoet, aan de hulpdiensten maar ook aan de burgers. En zeker nuttig als je dan ook nog eens de CRAB geo-coder in deze webmap gaat plaatsen zodat het zoeken naar adressen direct gelinked is aan het CRAB.

De link naar de verschillende kaarten en de informatie embedded in de gemeentelijke website vind je hier terug :

Carnavalstoet op zondag 15/02/2015 (hoofdstoet):

 

 

 

 

 

 

 


View larger map

 

Carnavalstoet op dinsdag 17/02/2015 (Kinderstoet) :

 

 

 

 

 

 

 


View larger map

 

En zoals Bart Verlinde (GIS-Coördinator Knokke-Heist) ook verder nog heeft gedaan, kan je deze informatie ook integreren in de gemeentelijke website : Klik hier voor Website Knokke-Heist

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En nadien kan je van de mooie carnavalstoet in de gemeente ook een Story-Map opmaken die de highlights geeft van de verschillende plaatsen van de stoet. Hieronder geven we een voorbeeld van een Storymap omtrent bv. de festiviteiten in 2013 te Belize :

Klik hier voor link.

 

 

 

 

 

Deel dit met anderen