Volg ons

GIS voor gemeenten - Blog

KBO data op kaart

Informatie omtrent bedrijven kan nu ook eenvouig op kaart worden weergeveven met de KBO (Kruispunt Bank van Ondernemingen). Dit laat ook toe om hierop gedetailleerde analyses, ruimtelijke opzoekingen, koppelingen met overige (geo-)data, ... te verwezenlijken. Zo kan je informatie omtrent bedrijven perfect integreren in diverse toepassingen.

De KBO (Kruispunt Bank van Ondernemingen beheert de meest recente informatie omtrent ondernemingen. Dit betekent dat je hier ook alle informatie kan terugvinden en ook de mogelijkheid hebt om deze informatie te consulteren. En natuurlijk kan je nu ook deze informatie invoegen in een GIS-systeem. Dit betekent dat je nu tal van mogelijkheden bij hebt om bv. ruimtelijk bedrijven op te zoeken, selecties te maken, data te koppelen, ....

Zo kan je bv. een layer toevoegen van bedrijventerreinen en een selectie laten maken van deze bedrijven die zich hier bevinden. Of waneer je bv. een milieu-vergunningsaanvraag binnekrijgt snel opzoeken welke andere bedrijven er binnen een straal van x m rond het bedrijf liggen. Deze selectie kan je dan exprteren en gebruiken om automatisch brieven te laten opmaken.  Of wanneer er een event zou zijn in een bepaalde straat, deze bedrijven selecteren en aanschrijven, ...

Natuurlijk kan je er ook voor opteren om de volledige databank van de bedrijven in je gemeente ook zelf bij te houden in een interne databank. Wanneer je dit hebt, kan je eenvoudig deze data ook als een layer gaan publiceren en ter beschikking stellen van diverse applicaties.

En om je te kunnen begeleiden in het gebruik van de applicatie hebben we tevens ook een How-To opgebouwd die je stap per stap uitlegt hoe je deze applicatie kan gaan gebruiken. Voor de linke naar de How-to : klik hier.

Als voorbeeld hebben we hier een eenvoudige applicatie opgezet waarbij je voor bedrijven op het grondgebied van Brugge informatie kan opzoeken, selecties maken op bv. type activiteit, naam, vestigingsnummer en adres.  (klik op afbeelding of Hier voor de KBO App)

Deel dit met anderen