Volg ons

GIS voor gemeenten - Blog

Bemerkingen op kaart

'Redlining' is een specifiek term waarbij bemerkingen kunnen worden doorgegeven. Natuurlijk kan dit eveneens met geo-informatie. Denk maar aan bemerkingen omtrent een inspectie-put, bloembak, adrespunt, ... Op eenvoudige manier kan je anderen toelaten om hun bemerkingen door te geven op de kaart.

In veel gevallen wens je dat collega's binnen je eigen afdeling or buiten je afdeling bemerkingen kunnen doorgeven op een plan. Dit kan zowel een plan zijn van bv. wegenwerken, maar kan eveneens gaan over bv. een openbaar onderzoek, speelplein, bloembak, ... Door bovenop de gemaakt kaartlagen ook een 'MapNote' laag toe te voegen (waarbij je zelf nog verder kan kijken om hier specifieke attributen aan te koppelen en toe te laten van attachments toe te voegen) kan je informatie van je collega's gaan verzamelen rechtstreeks op de kaart.

In het voorbeeld waar we hier naar verwijzen is er geopteerd om via een 'polygoon' de zone van de bemerking te kunnen doorgeven. We hebben er tevens voor geopteerd om slechts een beperkt aantal velden op te vragen, maar binnen je eigen applicatie kan je natuurlijk zoveel velden toevoegen zoals zelf gewenst.

Open de applicatie en zoom in naar het centrale deel van de kaart (bv. rond Naperville waar ook bijkomende data werd gepubliceerd). Zoom hierbij in tot je het perceelsniveau ziet.

 

 

 

In de menu-balk kan je linksboven nu de verschillende kaart-lagen selecteren en kan je de kaart-lagen aanzetten. Zo zal verdere informatie ook op deze schaal worden weergegeven met de verschillende features.

 

Door in de menu-balk nu de 'edit' tool aan te zetten kan je op de kaart nu je bemerkingen gaan ingeven. Je krijgt dan een scherm zoals hieronder aangegeven. Door nu op één van de mogelijke 'redlining' elementen te klikken kan je deze op de kaart gaan intekenen. Hoe je muisknop ingedrukt en omcirkel het element of de zone waar je je bemerking wenst door te geven. Een pop-up zal verschijnen en hier kan je je informatie in kwijt.

 

VOOR DE 'LIVE' Applicatie : KLIK HIER.

 

 

Deel dit met anderen